اطمینان از پخته شدن کیک:
برای اطمینان از پخته شدن کیک، به سطح آن دقت کنید. در بسیاری از اوقات، لبههای کیک کمی پف میکند و شاید طلایی کمرنگ هم بشود. (چیزکیک نباید طلایی-قهوهای شود). رویهی کیک باید مات باشد، نه براق و وقتی به اطراف آن ضربه میزنید، مایه باید کمی بلرزد، اما جابهجا نشود. چون مرکز کیک نرمتر از لبههاست، پف خفیفی در حین پخت خواهد داشت که پس از خنک شدن، خوابیده و سفت میشود. ترکهای احتمالی، بعد از خنکشدن کیک کوچکتر میشوند. پس از خارج کردن کیک از فر، لبههای آن را به کمک کارد کره و بادقت، از دیوارهی قالب جدا کنید. با این عمل، کیک پس از خنک شدن به دیوارهی قالب نمیچسبد.
مقابله با ترک چیزکیک:
رویهی کیک را با لایهی نازکی از خمیر ترش بپوشانید. این کار به غلظت بیشتر چیزکیک کمک میکند و نقصهای ظاهری موجود بر روی کیک را میپوشاند.
خنک کردن چیزکیک:
برای خنک کردن چیزکیک، آن را از فر درآورید یا پس از خاموش شدن فر، همچنان در آن اجازه دهید بماند و در فر را تا نیمه باز کنید. ابتدا کیک را در دمای اتاق خنک کنید و سپس برای حداقل 3 تا 4 ساعت و ترجیحا یک شب در یخچال بگذارید، پس از آن آمادهی سرو است.
برش زدن چیزکیک:
برش زدن چیزکیک معمولا با کمی ریخت و پاش همراه است و با توجه به چسبندگی بافت این کیک، احتمال چسبیدن آن به کارد وجود دارد. پس برش زدن، چندان هم آسان نخواهد بود.
- یک راه حل، فروکردن تیغهی کارد، بعد از هر برش در آب داغ است. سپس کارد را تکان دهید تا قطرات آب از آن بریزد (کارد را خشک نکنید) و کیک را برش بزنید. حرارت و رطوبت تیغهی کارد، به صاف و تمیز برش خوردن کیک کمک میکند. پس از هر دو برش، مجددا تیغهی کارد را در آب داغ فرو کنید تا کارد تمیز بماند و برشها منظم شود. اما روش جالبی برای بریدن کیک در مهمانیها نیست.
- بهجای این کار، بهتر است از دو عدد کارد، یکی برای برش زدن و دیگری برای پاک کردن مواد چسبیده به کارد اول پس از هر برش، استفاده کنید. این روش برای برش زدن چیزکیک در جمع بهتراست.
- یکی دیگر از راهکارهای مناسب برای منظم بریدن چیزکیک، استفاده از نخدندان یا هر نخ محکم است. تکهای از نخ دندان را با طول کمی بلندتر از قطر کیک، دور انگشتان هر دو دست خود بپیچید و از دو طرف محکم بکشید. سپس در وسط کیک فرود بیاورید. حالا یک سر نخ را آزاد کنید و با دست دیگر آن را از داخل کیک بیرون بکشید. این کار را چندین مرتبه و تا برش خوردن تمام سطح کیک، تکرار کنید.
قالب مناسب برای پخت چیزکیک:
قالب کمربندی، مناسبترین نوع برای پختن چیزکیک است. این قالبها، قالبهایی ابتکاری و بسیار هوشمندانه هستند. کیک در قالب میپزد و برای درآوردن آن، دیگر نیازی به وارونه کردن قالب نیست. فقط دیوارهی قالب را (به کمک سگک روی دیواره) جدا میکنید و با کیکی زیبا، خوشمزه و آمادهی سرو، روبه رو میشوید. متداولترین اندازهها، 20، 23 و 25 سانتیمتری است. هنگام قالب کمربندی، از کیپ شدن کامل کف قالب و استحکام سگک دیواره مطمئن شوید. باز شدن سگک و جدا شدن کف حامل کیک از دیواره، درست هنگام گذاشتن داخل فر، تجربهی تلخی خواهد بود. از آن بدتر زمانی است که کیک آماده و پخته را برای سرد شدن به سمت توری فلزی میبرید.
منبع : وبلاگ اوکالا
عنوان قالب ,چیزکیک ,کارد ,برش ,کیک، ,تیغهی ,دیوارهی قالب ,قالب کمربندی، ,تیغهی کارد، ,مناسب برای منبع
درباره این سایت